Het verdwijnboek - Boets, Jonas, 1981- (Averbode : Averbode, 2017)
Floris wordt gepest door Renzo. Tot Floris een geheimzinnig boek vindt. Hij schrijft er Renzo's naam in, scheurt het blad eruit en gooit het weg. Daarna is Renzo spoorloos verdwenen … (fantasie)
Met tekeningen van Simon Spruyt
Doelgroep: Lager onderwijs, 2de en 3de graad