Minder onderwijzen, meer leren : handelingsgericht werken 2.0 - Van der Meer, Nico, ....- (Rotterdam : Bazalt, 2016)
Passend onderwijs voor iedere leerling. Hoe krijg je dat als leraar voor elkaar? Hoe sluit je aan bij alle onderwijsbehoeften? Je kunt het mooi omschrijven in allerlei plannen, maar zijn die plannen ook uitvoerbaar? Hoe voorkom je dat Handelingsgericht Werken een administratieve last wordt in plaats van een hulpmiddel? Dit boek geeft antwoord op die vragen. Het laat zien hoe je Handelingsgericht Werken kunt inzetten om kinderen meer eigenaar te laten worden van hun eigen ontwikkeling. De vernieuwde werkwijze Handelingsgericht Werken 2.0 combineert de inzichten van John Hatties Leren zichtbaar maken met de uitgangspunten van HGW. Leraren kijken naar het onderwijs door de ogen van hun leerlingen en bepalen dan samen wat nodig is om goed te kunnen leren. Dat vraagt van leraren dat ze niet alleen onderwijzen, maar vooral doen leren. In deze uitgave lees je waarom je dat zou willen, hoe je dat kunt realiseren en wat je dan in de praktijk kunt doen.
Waarnemen - Begrijpen - Plannen - Realiseren