Conflict & design : 7de Triennale voor Vormgeving = 7th Design Triennial - Altair Communications; Baerten, Nik, ....-; Polderman, Kitty, ....-; van Caekenberghe, Koen, ....- (Houten : Lannoo, 2013)
Conflict vormt voor heel wat ontwerpers een uitgangspunt om na te denken over onze maatschappij, om inhoud en betekenis te verlenen aan het designproces en om te komen tot duurzame en economisch rendabele ontwerpen. De 7de Triënnale voor Vormgeving, onder artistieke leiding van Kurt Vanbelleghem, biedt met Conflict & Design een onderzoek naar de maatschappelijke relevantie van ontwerpen: wat is de rol en de verantwoordelijkheid van design binnen onze samenleving, en wat is de impact ervan? Het boek presenteert concepten, projecten, objecten, processen en nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse designsector, zoals user-centred design, social design, participation design, proces design, sustainable design, ethical design enz. om een antwoord te bieden op deze vragen.
Text in English and Dutch.
Keywords: Design -- Exhibitions; Design -- Social aspects -- Exhibitions