Hands on design : 8ste triënnale voor vormgeving = 8th design triennial - Valcke, Johan, ....-; Meuleman, Katrien, ....- ([Tielt] : Lannoo, 2016)
Ambacht leek tot voor kort een oud, beladen woord, maar is vandaag trending. De virtuele wereld doet iedereen snakken naar tastbare objecten met een duidelijke maker en een helder verhaal. Innovatieve technologieën, zoals 3D-printing, water- en lasercutting, maken handwerk opnieuw rendabel voor producenten, stimuleren de creativiteit van de designer en creëren betaalbare producten voor de consument. Hands on Design geeft een overzicht van objecten, ontstaan uit de samenwerking tussen designers en bedrijven. Technologie, industrie, ambacht en duurzaamheid zijn niet langer tegengestelde begrippen, maar drijvende krachten achter design. Met projecten van onder anderen Muller Van Severen, Stefan Schöning, Siegfried De Buck, Koen De Gezelle, Sep Verboom...
Publicatie naar aanleiding van de tentoonstelling in Gent (Design Museum) van 19 november 2016 tot 5 maart 2017