Management en organisatie in de media- en entertainmentbusiness - Scholten, Joost, ....- (Amsterdam : Boom, 2017)
De media- en entertainmentbusiness is in de afgelopen decennia enorm veranderd. Internationalisering, internet, social media, digitalisering en nieuwe technologische ontwikkelingen hebben het medialandschap voorgoed een ander aanzien gegeven. Door deze ontwikkelingen hebben zich ook op het gebied van management en organisatie in branches als radio & tv, muziek, evenementen en games grote veranderingen voorgedaan. Zo wordt tegenwoordig op grote schaal gebruikgemaakt van interactieve media, begint de scheiding tussen de branchegebieden te vervagen en heeft de ontwikkeling van zogenaamde crossmedia- of multimediabedrijven een vlucht genomen. In dit boek wordt een helder beeld geschetst van organisaties die werkzaam zijn binnen de Nederlandse media- en entertainmentbusiness. De centrale thema's hierbij zijn: missie, visie, doelstelling, strategie, managementstijl, structuur, personeel en cultuur van de organisatie. Hierbij wordt steeds een koppeling gemaakt tussen theorie en interessante voorbeeldcases uit de media- en entertainmentbusiness. Management en organisatie in de media- en entertainmentbusiness is geschreven voor hbo-studenten en startende ondernemers in de creatieve industrie, in het bijzonder in de media- en entertainment sector.
Keywords: Entertainment; Management; Media -- Nederland