Mijn leed draagt jouw naam : een waargebeurd verhaal over eerwraak - Gashi, Hanife, ....- (Amsterdam : Sirene, 2005)
Een boek over eerwraak. Als ze 17 jaar is, wordt Hanife Gashi uit Kosovo door haar ouders uitgehuwelijkt. Al snel blijkt dat haar man er uiterst conservatieve ideeën op nahoudt en haar, als iets hem niet zint, slaat. Op 18 oktober 1986 wordt dochter Ulerika geboren, in 1989 vlucht het gezin naar Duitsland. Hier bouwen ze langzamerhand een nieuw bestaan op en Hanife krijgt nog drie dochters. Haar man Adem blijft haar bedreigen en mishandelen. Hij heeft grote moeite met de manier van leven van Ulerika, die volgens hem door haar Westerse levensstijl de eer van de familie beschaamt. In maart 2003 vermoordt Adem zijn dochter. Met haar persoonlijke relaas over deze dramatische gebeurtenissen wil Hanife Gashi vrouwen waarschuwen niet de schijn op te houden dat het thuis koek en ei is als dat in werkelijkheid anders is (zoals zij lange tijd deed). In naam van haar omgekomen dochter wil ze strijden tegen alle mannen die hun dochters in naam van de eer ombrengen. Met een nawoord van Christa Stolle van de Duitse Terre des Femmes, een organisatie die in 2002 een campagne startte tegen eerwraak, en een nawoord van D66-Kamerlid Lousewies van der Laan, die over eerwraak in Nederland schrijft. Een actueel en indrukwekkend boek over een ernstig verschijnsel dat ook in Nederland veel voorkomt. © NBD Biblion
Persoonlijk relaas van een vrouw uit Kosovo wier echtgenoot uit eerwraak hun beider dochter vermoordt.