De liberale canon : grondslagen van het liberalisme - Verhofstadt, Dirk, 1955- (Antwerpen : Houtekiet, 2015)
Deze verzameling van werken van de zestig (!) belangrijkste liberalen uit de geschiedenis, in de vorm van een canon, heeft als iedere canon het nadeel niet volledig te zijn. Deze selectie is echter dermate grondig samengesteld, dat gesproken kan worden van een uniek liberaal-literair naslagwerk. Wie zich wil verdiepen in de 'eerste ideologische strekking in de moderne geschiedenis' zal dan ook niet teleurgesteld worden. Omdat van ieder geschrift slechts een summier verslag wordt gegeven, heeft de auteur ervoor gekozen om telkens ook een belangrijk citaat te vermelden. Hij vat zijn boek tot slot samen in het boeiende essay: 'Grondslagen van het liberalisme'. De auteur is publicist en filosoof en heeft al talloze boeken op zijn naam staan. Zijn betrokkenheid bij het liberalisme blijkt onder andere uit zijn boeken: 'Het menselijk liberalisme' (2002), 'Pleidooi voor individualisme' (2004) en een boek over John Stuart Mill (2009), dat hij mede redigeerde. Bevat bibliografie, noten en personenregister. © NBD Biblion
Uittreksel van en citaat uit een werk van de zestig belangrijkste liberalen uit de geschiedenis, aangevuld met een essay over de grondslagen van het liberalisme.
Keywords: Liberalisme