Zorg : een filosofische analyse - Vorstenbosch, Jan, ....- (Amsterdam : Nieuwezijds, 2005)
Filosofische studie over de theoretische en conceptuele betekenis van zorg, van de aan de Universiteit Utrecht docerende filosoof Vorstenbosch, die eerder 'Twaalf huishoudelijke apparaten' schreef. Doel van deze studie is een bijdrage te leveren aan de discussie over de hedendaagse zorgpraktijk. De studie is een kritische analyse over de betekenis van zorg in onze cultuur en de invloed van de actuele politiek daarop. Aan bod komen praktische, cultuurfilosofische, metafysische en morele aspecten van zorg, evenals vragen over zorgethiek, zorgpolitiek en de (emotionele) betekenis van zorg in de samenleving, voor de zorgontvanger en de zorggever. Deze studie is door de filosofische en conceptuele benadering, en het ingewikkelde taalgebruik (met veel vakjargon) niet geschikt voor laaggeschoolde medewerkers in de zorg. De doelgroep ligt op een hoger intellectueel niveau van filosofen, politici en denkers over en in de zorg. © NBD Biblion
Keywords: Sociale welzijnszorg ; Nederland