Great Teachers : essays over hoger onderwijs voor Kristiaan Versluys - Van de Poele, Luc, ....-; Lanszweert, Isabelle, ....- (Gent : Academia press, 2016)
Wat hebben waterstofbruggen gemeen met meerkeuze-examens? Wat is het verband tussen de stad als trope en de zeven functies van taal of kwaliteitsvol wiskundeonderwijs? Deze vragen hebben veel perspectieven, maar het antwoord is eenduidig: de verbindende factor tussen dit alles is Kristiaan Versluys. Hij is gewoon hoogleraar Amerikaanse letterkunde en directeur Onderwijsaangelegenheden aan de Universiteit Gent, maar ook meester-verteller, meester-ambachtsman en – bovenal – meester-mens. Het meesterschap van Kristiaan Versluys vormt de caleidoscoop van dit verhaal. Met zijn kunde als leidraad werpen talrijke collega's, vrienden en vakgenoten een veelzijdige blik op hedendaags academisch doceren. Het resultaat hiervan is een boeiende reis doorheen het Vlaamse en internationale hoger onderwijslandschap.
Keywords: Hoger onderwijs