China - Jansen, Inge, ....- (Haarlem : Dominicus, 2017)
Een reis door China is een reis door een fascinerende wereld vol contrasten. Het ene moment sta je tussen glinsterende wolkenkrabbers, dan weer loop je door smalle straatjes waar het leven rustig voortkabbelt. Al snel leg je duizenden kilometers af in dit enorme land. Van het noorden van China naar het zuiden van China bedraagt de afstand meer dan 5500 km, van oost naar west meer dan 5000 km. Door die uitgestrektheid kent China een grote diversiteit: bezoek tempels, kloosters en bijzondere, gebeeldhouwde grotten, zoek de drukte op in dichtbevolkte en eeuwenoude steden en vind daarna weer rust in schitterende natuurgebieden. Bezoekers komen er dan ook steeds weer terug om nog meer te zien en te proeven van China, dat aan het begin van de 21ste eeuw meer dan ooit zijn plaats op het wereldtoneel opeist.