Statistiek in stappen - Verhoeven, Nel, 1961- (Amsterdam : Boom, 2017)
De methode Statistiek in stappen slaagt erin om statistiek interessant te maken, voor studenten en docenten. Het boek legt op logische wijze uit hoe een bepaalde techniek werkt, waar deze voor gebruikt wordt en op welke onderzoeksvragen deze techniek kan worden toegepast. Met relevante voorbeelden in de belevingswereld van de student. De nadruk ligt dus niet zozeer op de formules achter de technieken (hoewel deze wel worden uitgelegd), maar meer op de toepassing ervan. Zo wordt statistiek een handig instrument dat je helpt bij het verwerken van kwantitatieve gegevens. Om het leren gemakkelijker te maken, is er bij dit boek een aantal hulpmiddelen beschikbaar, zoals leerdoelen, checkpoints en opdrachten.
Keywords: Statistiek