Praktijkgericht kwalitatief onderzoek : een praktische handleiding - Doorewaard, Hans, 1948-; Kil, Ad, ....-; Van de Ven, Arnoud, ....- (Den Haag : Boom Lemma, 2015)
Veel wo- en hbo-studenten in de toegepaste wetenschappen doen in het kader van hun afstuderen een praktijkgericht kwalitatief onderzoek, waarbij zij gebruikmaken van een theoretisch kader. Dit type onderzoek heet een deductief onderzoek. Daarvoor is een systematische, eenduidige en navolgbare methodische aanpak essentieel. Praktijkgericht kwalitatief onderzoek biedt deze aanpak. Praktijkgericht kwalitatief onderzoek is een praktische handleiding die studenten ondersteunt bij hun onderzoek en docenten bij de begeleiding ervan. Alle belangrijke onderdelen van het onderzoek komen aan bod: Hoe zet je het op? Hoe voer je het uit? Hoe analyseer je de gegevens? Hoe schrijf je het rapport?
Keywords: Kwalitatief onderzoek