Projectmatig werken en onderzoek : een handleiding voor professionals in onderwijs, zorg, welzijn en wonen - Migchelbrink, Ferdie, 1951-2019 (Amsterdam : SWP, 2012)
Een hand- en studieboek over projecten en projectmatig werken in de sectoren welzijn, zorg en wonen. Projecten zijn tijdelijke werkverbanden om veranderingen te realiseren. Het opzetten en uitvoeren van projecten en projectmatig werken behoren tot de gereedschapskist van iedere professional in wonen, welzijn en zorg. Met dit boek beoogt de auteur – sociaal wetenschapper en docent – een praktische handleiding te bieden aan studenten en werkers in de genoemde sectoren. Het resultaat is een helder geschreven, zorgvuldig samengesteld boek waarin alle facetten en fasen van projectmatig werken uitvoerig aan de orde komen. Het boek is geschreven vanuit de gedachte dat praktijkgericht onderzoek een belangrijke bijdrage kan leveren aan projecten. Er wordt dan ook relatief veel aandacht besteed aan onderzoeksmethoden en -technieken. Bevat vele voorbeelden, checklists, schema's, figuren en tabellen alsmede een literatuurlijst en register. Zeer geschikt als leer- en handboek en naslagwerk voor beroepsbeoefenaren en hbo-studenten in de sectoren wonen, welzijn en zorg. © NBD Biblion
Keywords: Projectmanagement; Verandermanagement