Sociologie voor de praktijk - Hoeksema, Klaas J., 1953-; Van der Werf, Siep, ....- (Bussum : Coutinho, 2013)
Deze inleiding in de sociologie is ingedeeld volgens de drie delen van de klassieke sociologische theorie: (individu) cultuur en sociaal bewustzijn, sociale structuur en ongelijkheid en sociale verandering. Sociologische begrippen worden toegelicht en geïllustreerd aan de hand van vraagstukken in de hedendaagse Nederlandse maatschappij. Het boek is oorspronkelijk afgestemd op het hoger beroepsonderwijs, met name op de sociale opleidingen. De auteurs zijn trainer en docent. Deze zevende druk is herschreven en geactualiseerd; de grote lijnen zijn gelijk gebleven. Datzelfde geldt voor de meeste van de gebruikte bronnen. Een begrippenlijst is toegevoegd, vragen bij de hoofdstukken zijn verdwenen. Wel wordt verwezen naar een website met aanvullend materiaal. © NBD Biblion
Keywords: Sociologie