Grondregels voor het agogisch handelen : het ontwikkelen en toepassen van regels - Broekman, Harry, ....- (Soest : Uitgeverij Nelissen, 2004)
Dit boek is een theoretische beschouwing over het ontwikkelen en toepassen van fundamentele regels binnen het agogisch handelen. En dan met name over regels die betrekking hebben op het agogisch interventie-repertoire (en niet op de moraliteit of de maatschappelijke positie van de agoog). Deze regels vormen volgens de auteur de gemeenschappelijke basis van de agogische sector. Het boek maakt onderscheid tussen een groot aantal verschillende soorten regels, zoals aanwijzingen, gedragsregels, grondregels, richtlijnen en standaarden. Deel 2 gaat in op het in praktijk brengen van regels. Daarbij gaat het onder andere over de drie essentiële dimensies van regels in het agogisch verkeer en over het maken van regels. In deel 3 komt de auteur vanuit zijn zoektocht naar de fundamentele regels in het agogisch verkeer tot zestien grondregels, verdeeld over micro-, meso- en macroniveau. Deel 4 bevat slotbeschouwingen en opdrachten. Het boek is geschreven voor studenten hbo, SPH, MWD en CMV en agogische professionals. De auteur werkt als adviseur voor de sociale sector. © NBD Biblion
Keywords: Agogie