Groepsdynamica : theorie en vaardigheden - Johnson, David Wolcott, 1940-; Johnson, Frank Pierce, 1935- (Amsterdam : Pearson, 2008)
Groepsdynamica onderzoekt groepen en de manier waarop individuen in een groep functioneren. Dit boek is zowel theoretisch als praktisch. Eerst worden begrippen als groep en groepsdynamica uitgelegd. Vervolgens gaat het over groepsprocessen en het onderdeel uitmaken van een groep. Vervolgens komt aan bod hoe je een sturende rol kunt vervullen in een groep in hoofdstukken over macht, leiderschap, besluitvorming, controversen en belangenconflicten. Het boek bevat oefeningen om de theorie in praktijk te brengen en diagnostische oefeningen waarmee studenten hun eigen groepsgedrag en hun rol in groepsprocessen kunnen ontdekken. Het boek is voor studenten in het hoger onderwijs in sociale studierichtingen en voor mensen die beroepshalve of vanuit een andere studierichting meer van groepsdynamica willen weten. De auteurs zijn twee Amerikaanse psychologen die al meer dan dertig jaar werkzaam zijn en veel onderzoek en trainingsexperimenten gedaan hebben. Met talrijke foto's, grafieken en tabellen, literatuurlijst, verklarende woordenlijst en register. Uitgave op A4-formaat; lay-out met groene steunkleur. © NBD Biblion
Nederlandse bewerking Hans Geluk
Keywords: Teamwork