Sociale beïnvloeding : toetsbaar leren denken over gedrag. - Nuttin, Jozef M., 1933- (Leuven : Universitaire pers Leuven, 2008)
Sociale beïnvloeding biedt een eerste kennismaking met de belangrijkste facetten van de sociale psychologie. De voorbije jaren hebben al duizenden studenten gedrags- en maatschappijwetenschappen dit werk leren kennen. Sociale beïnvloeding blijft een aanrader voor iedereen die zich vragen stelt over het hoe en het waarom van menselijk sociaal gedrag en de invloed die wij op elkaar uitoefenen. In deze tweede volledig herziene editie is ieder hoofdstuk herwerkt en aangevuld op grond van recente theoretische en methodologische ontwikkelingen.
Sociale activering - macht en onmacht - interne beroering - aantrekkelijkheid of gehechtheid - attitudes of gedrag - autonomie en machtsoverwicht - agressie of machtsherstel - hulpverlening en eigenliefde
Keywords: Psychology, Social; Psychology