De draad kwijt! De draad kwijt? : jongeren doorbreken taboe suïcide - Tulkens, Ria, ....- (Amsterdam : SWP, 2007)
Tulkens kwam als lerares tijdens het begeleiden van leerlingen steeds vaker in aanraking met hun psychische problemen. Inmiddels heeft zij sinds twintig jaar een eigen psychotherapeutische praktijk. Na ''s Nachts lijkt alles groter' (2004)* schreef zij over hetzelfde onderwerp het huidige boek. Hierin geven negen jongeren aan waarom zij suïcidaal werden en hoe zij vervolgens de draad in hun leven weer oppakten. In het laatste deel geeft de schrijfster beknopt uitleg over depressies. Het boek ontleent zijn waarde vooral aan de ervaringen. Het zijn jonge mensen (onder anderen ook een allochtone vrouw) met sterk verschillende achtergronden en redenen voor hun suïcidaliteit, variërend van het hebben van kanker tot altijd gepest zijn geweest. Deze ervaringsverhalen zijn vooral nuttig voor studenten in de hulpverlening aan jongeren. © NBD Biblion
Keywords: Zelfmoord ; jongeren