Omgaan met zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag - De Klerk, Suzanne, ....-; Van Emmerink, Arnold, ....-; Van Giezen, Anne, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2010)
Zelfbeschadiging is een thema waarop lang een taboe heeft gerust. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor: er wordt beter naar cliënten geluisterd en er wordt onderzoek gedaan naar behandelmethodes en richtlijnen. Het doel van dit boek is het thema nadrukkelijk aandacht te geven in plaats van het te negeren of te bagatelliseren. Het zelfbeschadigende en suïcidale gedrag wordt als uitgangspunt genomen, niet de onderliggende problematiek. De auteurs laten onder andere zien in welke vormen het zelfbeschadigend en suïcidaal gedrag voorkomt, welke oorzaken of functies het heeft, welke problemen samenhangen met het gedrag, wat het betekent voor anderen en welke vormen van therapie er zijn. Ook besteden ze aandacht aan wat cliënten zelf kunnen doen en hoe ze met lotgenoten in contact kunnen komen. 'Omgaan met zelfbeschadiging en suïcide' verschijnt in de reeks Van A tot ggZ. Kijk voor meer informatie op www.a-ggz.nl.
Keywords: Zelfmoord -- Preventie