Wees blij voor mij : bij de zelfmoord van je kind - Verslegers, Annick, ....-; Troffaes, Chris, ....- (Leuven : Van Halewyck, 2003)
Sara was 22 toen ze in november 1998 doelbewust een einde maakte aan haar leven. Ze had uitvoerig over haar dood nagedacht en hem meer dan eens aangekondigd. Haar jonge leven werd getekend door ziekte, pijn, steeds sneller opeenvolgende stemmingswisselingen, zielenleed. Dat gebrek aan levenskwaliteit en vooruitzichten liet haar maar één conclusie, nl.dat het leven voor haar geen zin meer had. Haar moeder, Annick Verslegers, die eerder in Ex-non over haar leven als kloosterzuster schreef, blikt in Wees blij voor mij terug op Sara's leven. Ze schildert een portret van haar opgroeiende dochter, waarbij ze put uit de tientallen dagboeken en honderden brieven die haar dochter naliet. Enkele van Sara's tekeningen en schilderijen worden ook opgenomen en Verslegers citeert ook uit eigen brieven en dagboeken.
Persoonlijk relaas van een moeder over haar dochter, die leed aan de vrij onbekende, ongeneeslijke psychische ziekte Rapid Cyclus en als gevolg daarvan op 22-jarige leeftijd zelfmoord pleegde
Keywords: Zelfmoord