De club van ik : het evolutionaire nut van sociaal gedrag - Nelissen, Mark, 1950- (Tielt : Lannoo, 2013)
De auteur probeert aan de hand van concrete voorbeelden en vanuit diverse theoretische perspectieven een verband te leggen tussen het gedrag van onze voorouders en de hedendaagse samenleving. De basis van menselijk gedrag is nog steeds dezelfde. Sociaal gedrag is een manier om te overleven en geeft voor menigeen houvast en richting. Het boek is op een luchtige en toegankelijke manier geschreven en geeft de lezer meer inzichten in de vele sociale concepten die ons gedrag sturen. Waar hoor ik bij? Hoe zorgt groepsdynamiek voor een veilig gevoel en past een egocentrische manier van handelen ook binnen het sociale concept? Deze en vele andere vragen worden benatwoord in dit nuttige boekwerk. Geschikt voor iedereen die interesse heeft in populaire wetenschap en sociologie. Met register. © NBD Biblion
Keywords: Sociale psychologie