Roddelen : waarom roddelen gezond is - De Backer, Charlotte, 1976- (Houten : MOM, 2006)
In dit helder geschreven boek wordt diepgaand ingegaan op roddels en roddelgedrag. De auteur, een communicatiewetenschapper die in 2005 in België promoveerde op het onderwerp roddelen, beschrijft uitgebreid de verschillende typen roddels zoals de Etiquette-roddel, de Kletswijverij en de Kama Sutra-roddel. De verschillen met betrekking tot roddelgedrag tussen mannen en vrouwen komen aan de orde, alsmede het roddelgedrag in werkomgevingen (de roddels van managers).Met behulp van handige schema's kan de lezer zelf bepalen welk type roddelgedrag bij hem/haar behoort. Daarmee leert men ook het gebruik van roddels te herkennen. Dit boek verklaart ook waarom mensen roddelen en wat positieve en negatieve roddels zijn. In de diverse hoofdstukken van dit boek geeft de auteur tal van alledaagse voorbeelden van roddelgedrag. Dit boek is bestemd voor iedereen met interesse in menselijke communicatie. Voor het lezen is geen specifieke vooropleiding vereist. © NBD Biblion
Sociologische en psychologische analyse van de verschijningsvormen, oorzaken en functies van roddelgedrag.