Wow! : wat een verschil : diversiteit werkt - Kramer, Jitse, ....- (Zaltbommel : Thema, 2014)
Diversiteit, verbinden, anders zijn en afwijken van de standaard: die kenmerken helpen ons om te innoveren en reiken ons handvatten aan om problemen op te lossen. Te veel hetzelfde denken levert weinig op, omarm het anders zijn. Deze inclusie staat tegenover exclusie ofwel buitensluiten en afwijzen. In dit zakboekje beschrijft de auteur in korte items en illustraties de aspecten die hierbij van belang zijn. Het onderwerp is dermate interessant, dat het jammer is dat het geen ‘echt' boek is geworden, maar ‘slechts' een bladerboekje met losse tips en tools voor de lezer. Wat niet wegneemt dat het een leuk en interessant boekje is, dat zeker past bij de huidige cultuur van snelle en korte informatie zoeken en krijgen. Dit boekje kun je zien als een verzameling steekwoorden uit haar andere boeken over vergelijkbare thema's: 'Normaal is anders!' (2009)*, over (bedrijfs)culturen; 'Deep Democracy' (2014)**, over de wijsheid van de minderheid bij besluitvorming in organisaties en de 'Corporate Tribe' (2015, met Danielle Braun), over organisatielessen vanuit de antropologie. Eigentijds cadeauboekje voor managers om hen eraan te helpen herinneren dat verschillen nodig zijn en de neuzen dezelfde kant uit niet werkt. Kort, krachtig en aantrekkelijk. © NBD Biblion
Over het belang van verschillen in een organisatie en hoe die innovatie ten goede kunnen komen.
Keywords: Interculturele communicatie