De giraf en de jakhals in ons : over geweldloos communiceren - Mol, Justine, ....- (Amsterdam : SWP, 2009)
Dit boek is gebaseerd op het gedachtegoed van Nonviolent Communication of Geweldloos Communiceren van Marshall Rosenberg. Hij is de grondlegger en koos twee dieren om zijn ideeën krachtig en duidelijk over te brengen: de jakhals en de giraf. De jakhals is resultaatgericht, oordelend en autoritair. De giraf is zachtaardig, sterk en mild en communiceert vanuit zijn hart en zoekt naar verbinding en helderheid. Dit boek beschrijft de jakhalzenkanten en giraffeneigenschappen, geeft tips en laat mensen aan het woord in hun giraf- of jakhalsmoment. De auteur is internationaal gecertificeerd trainer Nonviolent Communication en publiceerde ook 'Opgroeien in vertrouwen' (2005). Het boek is bijzonder prettig geschreven met ondersteunende tekeningen en aparte tekstjes. Voor iedereen die wil groeien in bewustzijn en bewust zijn. Zeer praktisch en een echte aanrader voor wie geïnteresseerd is in het onderwerp. © NBD Biblion
Keywords: Geweldloze communicatie