Leerrijk en gezellig : methoden voor groepsgesprekken over culturele verschillen (heen) : babbelonië. (Gent : Provincie Oost-Vlaanderen, 2014)
Het boek “Leerrijk & gezellig” presenteert 39 thema's voor groepsactiviteiten en groepsgesprekken in het Nederlands. Sessies van ongeveer twee uur worden gestoffeerd met vragen als: Heb je liever dat jouw kinderen op straat spelen, dan met de spelconsole in de zetel ? Wat vind jij goeie schoenen? Denk je dat er leven is na de dood? Ben je gelovig en hoe komt dat? Naar welke muziek luister je? Enzovoort. De methoden zijn toegespitst op elkaar beter leren kennen, om te werken aan wederzijds respect. “Leerrijk & gezellig” is een boek om zelf mee aan de slag te gaan. Elke methode gaat in op de doelstellingen, de voorbereiding, het benodigde materiaal en het verloop van de bijeenkomst, vaak aangevuld met nuttige tips. Vaak maakt een methode gebruik van vragenreeksen, beeldmateriaal, stellingen, spelborden, reglementen, enz.