Ik ben iemand / niemand - Didelez, Guy (Guido Clara Victor), 1952-; De Pril, Lieven, ....- (Antwerpen : Manteau, 2012)
N Vlaanderen is er meer armoede dan de meeste mensen denken: het is een onomwonden realiteit voor één op de tien gezinnen. Dit boek vertelt het levensverhaal van Emilie en Nico, die je meenemen naar hun leefwereld, en een uitermate indringende getuigenis brengen van mensen die van generatie op generatie niet uit de armoede geraken. Lieven De Pril is vormingswerker bij Welzijnszorg-Armoede Uitsluiten en de vzw Welzijnsschakels. Voor dit boek verstrekte hij het nodige advies aan Guy Didelez. Samen hebben ze een jaar de verhalen van Emilie en Nico beluisterd en neergeschreven. Het boek is een samenvatting van hun relaas.
Emilie komt na een moeilijke jeugd terecht in de armoede van het gezin van haar vriend, een gewelddadige drugsverslaafde. Realistisch relaas over generatiearmoede achter anonieme gevels.
Keywords: Armoede