Alle dagen schuld : praktijkverhalen over armoede - Pool, Mirjam, ....- (Amsterdam : Augustus, 2008)
Dit boek gaat over mensen onder de armoedegrens die een inkomen tot maximaal tot 105% van de algemene bijstand en ernstige schulden hebben. Het decor is Almelo, dat model staat voor talloze andere plaatsen. De auteur vertelt de verhalen van en gesprekken met betrokkenen die de lezer confronteren met de beleving van armoede van binnenuit, de dagelijkse zorgen, de familieachtergrond en de worsteling met instanties. Het blijkt hoe armoede bijna alle slachtoffers steeds verder in de vernieling helpt en dat (gemeentelijke) hulpverlening en sociale diensten geen uitweg weten. Het boek is toegankelijk en gemakkelijk geschreven. Het toont nogal dwingend de problematiek van 680.000 arme huishoudens, die bijna niemand werkelijk lijkt te interesseren en die daarom ook dwingend om aandacht vraagt. De uitgave besluit met een verklarende woordenlijst. De schrijfster studeerde policologie, werkte enige tijd bij de afdeling Armoedebestrijding van de Sociale Dienst Amsterdam en is tegenwoordig freelancejournaliste. © NBD Biblion
Journalistieke reportages over het moeizame bestaan van mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven en over de falende of haperende hulpverlening.
Keywords: Armoede