Bind-Kracht door basisschakelmethodiek : een opstap in armoedebestrijding - Baert, Herman, 1946-; Droogmans, Annelies, ....- (Leuven : LannooCampus, 2010)
In dit boek presenteren Herman Baert en Annelies Droogmans (beiden verbonden aan het Centrum voor Sociaal-Culturele en Arbeidspedagogiek van de KU Leuven) een methodiek om kansarmoede bij de wortel aan te pakken. In zes praktijkgerichte hoofdstukken exploreren de auteurs de mogelijkheden van hun 'basisschakelmethodiek', waarmee ze de kloof willen overbruggen tussen de hulpverlening en mensen die in kansarmoede leven. Na een inleidend hoofdstuk schetsen de auteurs op een heldere manier de kernproblemen van de hulpverlening, met onder andere aandacht voor de verregaande fragmentering en specialisering. Een derde hoofdstuk schetst de methodiek zelf, die zich kenmerkt door een laagdrempelige hulpverlening op maat. Vervolgens toetsen de auteurs de methodiek aan de praktijk, waarbij ze pleiten voor een veelzijdige en positieve begeleidershouding. Een afrondend hoofdstuk schetst nog enkele basisvoorwaarden. Een veeleisend, maar degelijk boek dat barst van de informatie. Met voetnoten, bijlagen en een bibliografie. Verlucht met praktijkillustraties in kaders, figuren en zwart-witfoto's. © NBD Biblion
Beschrijving van een in Vlaanderen ontwikkelde methode voor de bestrijding van armoede en kansarmoede.
Keywords: Armoede