Niemand mag het weten - Van Harten, Trudy, ....- (Amsterdam : Niño, 2010)
De ouders van Amber hebben vaak ruzie. Ze schreeuwen tegen elkaar en op een ochtend heeft Ambers moeder een blauw oog. De ruzies worden steeds erger en het slaan gaat door. Amber en haar broertje Sven horen en zien alles gebeuren. Amber schaamt zich zo dat ze het aan niemand durft te vertellen, behalve aan haar konijn. Het gaat slecht op school en Amber krijgt ruzie met haar vriendin Nina. Dan besluit Amber de Kindertelefoon te bellen en vraagt hulp van Nina en de juf. Deel in de serie 'InZicht'*: sociaal-emotionele verhalen voor groep zeven en acht over zaken waarover minder gemakkelijk gepraat wordt. Het eerste gedeelte vertelt in verhaalvorm hoe het is als je thuis te maken hebt met huiselijk geweld, wat dat met je doet en hoe je hulp kunt vragen. In het tweede gedeelte worden vragen beantwoord rondom huiselijk geweld, informatie gegeven over een hulpgroep en de Kindertelefoon en nuttige websites genoemd. Het geheel is geschreven in een vlot en op kinderen gericht taalgebruik. Een nuttig boek voor thuis, in de klas en in de jeugdzorg. Vanaf ca. 10 jaar. © NBD Biblion
De ouders van Amber hebben vaak ruzie. Als haar vader haar moeder slaat, durft Amber het aan niemand te vertellen. Met informatie over huiselijk geweld. Vanaf ca. 10 jaar.
Keywords: Geweld ; gezin