Hoe de wereld verandert doordat wij steeds ouder worden - Juvin, Hervé, ....- (Amsterdam : Meulenhoff, 2008)
De langere levensverwachting van mensen heeft in de Westerse samenleving een aantal breuken en verschuivingen teweeg gebracht: nieuwe leeftijden, nieuwe rolverdeling, nieuwe vergezichten. In dit boek buigt Hervé Juvin zich over de rol van wat hij het nieuwe lichaam noemt.
Beschouwingen over de gevolgen van een hogere levensverwachting voor de visie op ouderdom en de organisatie van de samenleving.
Keywords: Vergrijzing