Kleinkind onbereikbaar : verhalen over verbroken relaties tussen grootouders, ouders en kleinkinderen - Van Well, Cornelie, ....- (Utrecht : De Graaff, 2009)
Een kleine dertigtal, vaak schrijnende verhalen over verbroken relaties en de gevolgen daarvan. De titel verraadt het probleem. Om vele redenen zijn kleinkinderen voor hun grootouders niet meer bereikbaar. De interviews met grootouders, vaders, moeders en soms ook een kleinkind tonen aan dat er in ieder geval vele waarheden zijn, maar daarom zijn de ervaringen van mensen niet minder triest. Mensen zoeken oplossingen. Er zijn de gewone stappen: kaartjes, cadeautjes, opbellen, brieven schrijven, maar ook de inschakeling van een therapeut, psycholoog, een mediator, de rechter of een privédetective. Lang niet alles lukt. Bij de 36.000 echtscheidingen per jaar in Nederland ziet tenminste 10% van de grootouders hun kleinkinderen niet meer. Else-Marie van den Eerenbeemt, therapeut, leidt in en besluit het boek met verstandige woorden. Voor wie ermee te maken heeft, aanbevolen. © NBD Biblion
Interviews over verbroken familierelaties als gevolg van echtscheiding of andere conflicten tussen familieleden.
Keywords: Grootouders