Helpen zorgen voor je kleinkinderen : een gids voor grootouders en ouders - Bisschop, Marijke, ....- (Tielt : Lannoo, 2008)
Vele jonge gezinnen maken dankbaar gebruik van de bereidwillige hulp van oma of opa bij de opvang van hun kinderen. Grootouders worden dan ook steeds belangrijker als het gaat om de opvoeding van kinderen. Deze situatie vergt veel overleg tussen ouders en grootouders. Dit is het eerste opvoedingsboek dat zich volledig richt op de grootouders. Hoe zorg je ervoor dat je als grootouder op dezelfde lijn zit als je zoon/dochter wat betreft de opvoeding van de kleinkinderen? Hoe geef je aan welke taken je wel of niet op je wilt nemen? En waar ligt die o zo belangrijke grens tussen liefhebben en verwennen ook al weer? Een pleidooi voor openheid en duidelijke afspraken, waarin grootouders zelf aan het woord komen Als grootouder speel je een belangrijke rol in het leven van je kleinkinderen. Van je huis maak je graag een warm nest voor ze, en ook jij helpt mee in de opvoeding, al zul je dat op een andere manier doen dan toen je eigen kinderen klein waren. Hoe kun je met je kinderen afspreken wat je wel en wat je niet kunt of wilt doen? Hoe vermijd je misverstanden en conflicten? Hoe kunnen ouders en grootouders elkaar op een warme, positieve manier steunen? En waar ligt die o zo belangrijke grens tussen liefhebben en verwennen?
Keywords: Grootouders