De bigamist : het ware verhaal van een bedrogen vrouw - Thomson, Mary Turner, ....- (Amsterdam : Arena, 2008)
Relaas van een Schotse vrouw die in 2001 via een datingsite in contact komt met een Amerikaan die zich voordoet als ICT-er. Ze beginnen een relatie en twee jaar later trouwen ze en krijgen twee kinderen. Later blijkt dat de man op het moment dat ze hem ontmoette, al meer dan tien jaar getrouwd was met een andere vrouw met wie hij vijf kinderen heeft. Wantrouwen van beide vrouwen omdat hij afspraken niet nakomt en soms lange tijd niet bereikbaar is, pareert hij door middel van een ingenieus web van leugens en manipulatie. In 2006 komen beide vrouwen met elkaar in contact, waarna het kaartenhuis van de man instort en hij ontmaskerd wordt als sociopaat, een persoonlijkheidsstoornis waarbij iemand geen geweten heeft. Hij werd veroordeeld voor bigamie, oplichterij en illegaal wapenbezit en zit momenteel een straf uit van vijf jaar in een Britse cel, waarna hij uitgeleverd wordt aan de Verenigde Staten. Nog geregeld duiken er nieuwe exen en kinderen van hem op. Een schokkend relaas van een intelligente vrouw die het slachtoffer werd van een meesteroplichter en bigamist. © NBD Biblion
Persoonlijk relaas van een Schotse vrouw die ontdekte dat haar Amerikaanse echtgenoot al meer dan tien jaar was getrouwd met een andere vrouw, met wie hij vijf kinderen had.
Keywords: Bigamie