Wat huiselijk geweld met je doet - Timmerman, Roel, ....- (Zoetermeer : Boekencentrum, 2005)
De auteur, psychotherapeut in de (gereformeerde) geestelijke gezondheidszorg, brengt in deze praktische gids het verschijnsel 'huiselijk geweld' in kaart. Deel I bevat vijf diepte-interviews, waarin slachtoffers openhartig over hun ervaringen praten. Deel II begint met een aantal cijfers waaruit blijkt dat geweld tussen partners, van ouders jegens kinderen en van kinderen jegens ouders vrij veel voorkomt, in alle lagen van de bevolking. Daarna komen oorzaken (zoals relatieproblemen en persoonlijkheidsstoornissen) en gevolgen (onder meer concentratieproblemen en sociaal isolement) aan de orde en is een hoofdstuk gewijd aan geweld en christelijk geloof. Tot slot beschrijft de auteur (behandel)methoden om geweld te laten stoppen en geeft hij aan hoe de omgeving van slachtoffers daarbij kan helpen. Achterin is een lijst van hulpverlenende instanties opgenomen. Een helder en informatief boek dat houvast kan geven aan betrokkenen, familie, vrienden, buurtgenoten, leerkrachten en hulpverleners (ook niet-gelovige) bij het signaleren en hanteren van huiselijk geweld. © NBD Biblion
Interviews met slachtoffers van huiselijk geweld, gevolgd door cijfers, oorzaken, gevolgen en middelen om het geweld te stoppen. Cover Toon grotere cover Toon grotere cover
Keywords: Geweld ; gezin