Mijn geloof en mijn geluk : islamitische meiden en jongens over hun homoseksuele gevoelens - Kaka, Imad El, ....-; Hursun, Hatice, ....- (Amsterdam : Schorer, 2002)
Islam en homoseksualiteit lijken niet met elkaar te rijmen. Veel homo- en biseksuele allochtonen hebben door de geslotenheid van hun cultuur, de interpretatie van de Koran en de bijzondere betekenis van eer, familie, voortplanting en huwelijk grote problemen met hun seksuele voorkeur. In dit boek komen 24 Nederlandse en Belgische jongeren aan het woord over hun situatie. Ze vertellen meestal een droevig verhaal, van psychisch en praktisch klem zitten, van grote innerlijke strijd, van terreur en geweld door familieleden op hen uitgeoefend. Slechts een enkeling heeft de traditie succesvol doorbroken. De getuigenissen doen erg denken aan de verhalen van homo's en lesbo's in Nederland van voor 1960: treurnis, discriminatie, dubbellevens, angst, geweld en frustratie alom. Het boek opent met een degelijke inleiding en is van groot belang voor jonge moslims die herkenning zoeken en een ijkpunt. Ook voor niet-moslims zijn de gepresenteerde inzichten en ervaringen in veel gevallen een eye-opener. Het boek is actueel, goed geschreven en verbijsterend. © NBD Biblion
Keywords: Islam en homoseksualiteit