Mannenliefde : tien liefdesverhalen - Janzing, Jolien, ....-; Blancquaert, Lieve, 1963- (Tielt : Lannoo, 2009)
Voor dit boek interviewde schrijfster en journaliste Jolien Janzing tien bekende homokoppels uit Nederland en Vlaanderen. In een inleiding lezen we dat de auteur het idee voor dit boek kreeg na het zien van de film 'Brokeback Mountain'*, die haar deed beseffen dat er zo weinig liefdesverhalen over twee mannen bestonden. Bij de geïnterviewde koppels zien we mannen uit verschillende generaties en met uiteenlopende achtergronden. Zo zijn er onder meer gesprekken met dichter Gerrit Komrij en zijn vriend Charles Hofman, de Vlaamse nieuwslezer Wim De Vilder en communicatiespecialist Stefaan Fagot, en auteur Tom Lanoye en zijn 'steun en toeverlaat' René Los. Verder hebben Kristof Rutsaert en Frank Sanders het over hun overleden geliefden, Robert Long en Jos Brink. Ten slotte is er ook een verhaal over de negentiende-eeuwse schrijver Louis Couperus en zijn vriend Orlando. De lezer verneemt onder meer hoe de mannen elkaar hebben leren kennen en wat ze voor elkaar betekenen. Dat levert mooie reportages op, waarin vooral de liefde zelf centraal staat. Met een katern met zwart-witfoto's door Lieve Blancquaert. © NBD Biblion
Tien liefdesgeschiedenissen van bekende homoseksuele mannen uit Nederland en Vlaanderen.