Kinderen die haten - Redl, Fritz, 1902-1988; Wineman, David, ....- (Utrecht : Bijleveld, 2013)
Twee decennia na hun overlijden komt in deze hernieuwde uitgave het magistrale basiswerk van deze Amerikaanse jeugdpsychiaters opnieuw beschikbaar. Centraal staat de behandeling van jeugddelinquenten, jongeren met opvoedingsproblemen. Hun theorieën zijn gebaseerd op hun jarenlange ervaringen met zomerkampen en in hun 'Pioniershuis'. Hoewel de oorspronkelijke versie al in 1951 verscheen, heeft hun werk dusdanig groot aanzien verworven in de wereld van deskundigen omtrent jeugdzorg dat een zevende druk in een vernieuwd jasje is gestopt en opnieuw verschenen. Studenten en afgestudeerden in de (ortho)pedagogiek, psychologie en psychiatrie zullen er ongetwijfeld dankbaar gebruik van maken. Zovelen hebben immers hun inzichten inmiddels wereldwijd toegepast. Met onder meer literatuurverwijzingen in eindnoten. © NBD Biblion
Verslag van het onderzoek naar en de behandeling van een uiterst moeilijke groep kinderen.