Opstandig, dwars & driftig : handboek gedragsstoornissen ODD en CD voor ouders, opvoeders, leerkrachten en hulpverleners - Hartog-Polkerman, Coby, ....- (Amsterdam : SWP, 2009)
Driftkikkers worden ze vaak genoemd, kinderen die opstandig, dwars en driftig (ODD) zijn, thuis en/of in de klasomgeving. Vaak treedt er op tienerleeftijd ook CD op, waardoor ze asociaal gedrag vertonen en niet zelden botsen met de overheid of de autoriteiten. ODD en CD zijn onzichtbare, onbekende en nauwelijks beschreven handicaps. Wellicht spelen hierbij zowel aangeboren als omgevingsfactoren een rol. De auteur heeft als ervaringsdeskundige ouder zich nader verdiept in het fenomeen en de problematiek. De term 'pionierswerk' voor het Nederlandstalige gebied is terecht. Het is een vrij gemakkelijk leesbaar boek geworden, actueel en concreet. Ouders, leerkrachten en opvoeders vinden er tal van tips en adviezen. © NBD Biblion
Keywords: Gedragsstoornissen -- Kinderen