Oud = Out : ervaringen van lesbische en biseksuele vrouwen, geboren voor 1945 - David, Ann, ....-; Meyntjens, Mips, ....- (Antwerpen : 't Verschil, 2009)
Deze ervaringen van veertien Vlaamse vrouwen met heel verschillende achtergrond die voor 1945 zijn geboren, over uitkomen voor hun lesbische of biseksuele geaardheid en acceptatie ervan, vallen uiteen in twee delen. In het eerste vertellen de vrouwen, van wie ruim de helft uit een arbeidersgezin komt, zes uit een middenstandsgezin, een uit een artistiek gezin, in drie hoofdstukken over hun kinderjaren en puberteit, dan hun zoektocht naar liefde/geluk en tenslotte hun keuze voor een mannelijker of vrouwelijker rol. Deel twee bevat uitgebreide getuigenissen van zes van de vrouwen. Neerslag van een Vlaams project dat rond 1995 oudere lesbische en biseksuele vrouwen vroeg naar hun ervaringen met acceptatie en uitkomen. Het materiaal kwam in depot bij Holebi Archief Fonds Suzan Daniel, dat het nu heeft bewerkt. Het geeft een eerlijk, oprecht beeld van de vaak moeilijke weg die de vrouwen tot in de jaren zeventig gingen en biedt ook herkenning aan Nederlandse zestigplus-vrouwen in vooral Brabant en Limburg. Jammer dat weinig info-/adresmateriaal is opgenomen. Met zwart-witfoto's. © NBD Biblion
Ervaringen van veertien Vlaamse vrouwen over het uitkomen voor en accepteren van hun seksuele geaardheid.
Keywords: Lesbische vrouwen