Niet te ver uit de kast : ervaringen van homo- en biseksuelen in Nederland - Keuzenkamp, Saskia, 1959- (Den Haag : Sociaal en Cultureel Planbureau, 2012)
Op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onderzocht het Sociaal en Cultureel Planbureau de stand van de emancipatie van homo- en biseksuelen op basis van hun eigen ervaringen. Daarbij werd onder meer gekeken naar openheid, veiligheid, werk, zelfacceptatie, sport en psychisch welbevinden. Biseksuelen krijgen apart aandacht. De uitkomst is grofweg dat de emancipatie in Nederland ver gevorderd is, maar dat zichtbaarheid in de openbare ruimte niet altijd vanzelfsprekend is. Veel homo's leggen zichzelf beperkingen op om problemen te voorkomen. Deze gedegen wetenschappelijke studie, die ook voorgaande studies betrekt bij het onderzoek, is op een zeer plezierige manier geschreven en daarmee voor een breed publiek toegankelijk. De positie van homo- en biseksuelen in de samenleving wordt nauwkeurig in kaart gebracht. De conclusies zijn genuanceerd maar duidelijk en zullen beleidsmakers en belangenorganisaties van grote dienst zijn bij hun werk. © NBD Biblion
Verslag van een onderzoek naar de emancipatie van homo- en biseksuelen in Nederland op basis van hun activiteiten en ervaringen.
Keywords: Homoseksualiteit ; Nederland