Luna - Nijssen, Elfi, ....-; Talsma, Nynke Mare, 1975- (Amsterdam : Clavis, 2007)
Op weg naar school wordt Luna aangerand door een onbekende man. Dankzij de vriendschap met een klasgenootje, haar prille verliefdheid op Niels en vooral ook door begripvolle, geduldige volwassenen zoals haar ouders, de politie en een psycholoog ("coach Erik"), weet Luna langzaamaan haar eigen leven weer op te pakken. Warmmenselijke, hoopgevende en realistische benadering van een gevoelig thema. Gedachten en gevoelens van het meisje zijn inleefbaar in begrijpelijke taal, op eenvoudige manier verwoord. Gemoedelijke schrijfstijl. De ruime bladspiegel, de korte zinnen en de zwart-wittekeningen verhogen de leesbaarheid. Het sfeervolle omslag van Luna bij nacht bovenin de kruin van een boom(hut) sluit aan bij de therapie van coach Erik: het herontdekken van het veilige gevoel. Achterin het boek informatie voor volwassenen, met o.a. internetverwijzingen, geschreven door een psychotraumatherapeut. Voor een kleine lezerskring vanaf ca. 10 jaar. © NBD Biblion
Op weg naar school wordt Luna aangerand door een onbekende man. Het verandert haar hele leven. Gelukkig zijn er veel mensen die haar helpen haar leven weer op te pakken. Vanaf ca. 10 jaar.
Keywords: Verkrachting