Voetstappen op de trap : slachtoffers van kindermishandeling vertellen hun verhaal - Opmeer, Kees, ....- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2009)
Jaarlijks zijn ruim 100.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling. Van die kinderen overlijden er vijftig. En nog geen vijftigduizend van hen komt bij de hulpverlening. De auteur is via hulpverleningsorganisaties in contact gekomen met slachtoffers die hun verhaal wilden vertellen. Verhalen over verwaarlozing, lichamelijke mishandeling, seksueel geweld en geestelijke mishandeling zoals pesten en kleineren. Zestien slachtoffers van kindermishandeling zijn geïnterviewd en hun ervaringen zijn verwerkt tot levensechte verhalen, verteld vanuit het perspectief van het kind. Aangrijpende en buitengewoon schokkende verhalen, die een indringend beeld geven van hun ervaringen. Maar ook verhalen van slachtoffers die het verwerkt hebben en in staat waren over hun ervaringen te praten. Waarmee zij laten zien dat zij over veel kracht, moed en doorzettingsvermogen beschikken, ondanks alle ellende. Dat er altijd hoop is, wat iemand ook meemaakt. Het boek is geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's; kleine druk. Vanaf ca. 13 jaar. © NBD Biblion
Waargebeurde verhalen over kinderen die worden mishandeld, verwaarloosd of misbruikt. Met paginagrote kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.
Keywords: Kindermishandeling