Ik zal leven : Alisons verhaal - Thamm, marianne, ....- (Londen : The House of Books, 2004)
Het relaas van een jonge blanke Zuid-Afrikaanse vrouw die op een avond verkracht wordt door twee mannen (beiden blank) en zo vaak wordt gestoken met een mes dat het een wonder is dat ze het overleefde. Daarna stelde zij haar leven in dienst van de bestrijding van geweld tegen vrouwen en het organiseren van adequate hulp en ondersteuning voor verkrachte vrouwen. Ze geeft veel spreekbeurten en heeft inmiddels een heldenstatus bereikt. Dit boek is een gedetailleerde weergave van de ervaringen van het slachtoffer en andere betrokkenen tijdens en na de verkrachting, inclusief de rechtszitting en veroordeling van de daders. Per hoofdstuk wisselt het perspectief tussen verschillende betrokkenen waaronder het slachtoffer, de voorbijganger die haar aantreft aan de kant van de weg, haar moeder, vader, een behandelend arts, een politie-agent en haar echtgenoot. Een goed geschreven, inspirerend en moedig verhaal van een vrouw die geen slachtoffer wil zijn. Een hart onder riem voor vrouwen met soortgelijke ervaringen. Bevat foto's in kleur en zwart-wit. © NBD Biblion
Relaas over een jonge, blanke, Zuid-Afrikaanse vrouw, die door twee mannen werd verkracht en levensgevaarlijk verwond, maar die dit overleefde en wist te verwerken.
Keywords: Seksueel geweldVerkrachting