Het verhaal van een slechte rat - Talbot, Bryan, ....- (Amsterdam : De Vliegende Hollander, 2010)
Bryan Talbot weet de lezer onmiddellijk te raken. Het misbruikte kind Helen Potter zwerft door Engeland langs een route die vergelijkbaar is met de reis van haar heldin Beatrix Potter, een eeuw geleden. Aangekomen in het Lake District neemt ze het op tegen haar persoonlijke demonen. Een verhaal over heroïek en moed, en het verslaan van de grootste vijand, degene die in onszelf huist. Dit inspirerende verhaal over de jonge Helen en haar helende reis won talloze prijzen en blijvende roem voor deze schepper van de eerste Britse graphic novel – tot lof van de Beatrix Potter Society toe! Deze ontroerende beeldroman bewijst eens te meer dat strips geen kinderachtige wegwerpartikelen zijn. ‘Een verhaal over de waarde van fictie en kunst, over wat we behouden van het verleden en wat we meenemen naar de toekomst. Hiermee klimt Bryan Talbot op tot de eredivisie van schrijvende kunstenaars.' – NEIL GAIMAN ‘Een ingenieuze, intertekstuele vertelling die bovenal het Engeland van Beatrix Potter verweeft met het huidige: zachtheid afgezet tegen rauwheid; Peter Rabbit verdwaald tussen de zwervers. Volslagen briljant.' – ALAN MOORE ‘Deze titel heeft het potentieel een groot publiek te ontroeren, waaronder zeker ook counselors en anderen die met misbruikslachtoffers werken.' – BOOKLIST
Keywords: Incest