Ik was nog maar een kind - Aubry, Isabelle, ....-; Mougin, Véronique, ....- (Amsterdam : Arena, 2009)
Autobiografie van een Franse vrouw die opgroeide in Bretagne waar haar ouders een winkel in huishoudelijke apparaten runnen. Er is veel ruzie en geweld in het gezin. Vanaf haar zesde jaar wordt ze stelselmatig seksueel misbruikt door haar vader, een 'maniakale, manipulerende dwingeland'. Als ze dertien is, leent haar vader haar ook uit aan anderen voor seksueel misbruik en groepsseks. Ondanks alle noodsignalen die ze afgeeft zoals weglopen, stelen, roken vanaf haar achtste, vechten en bedplassen, blijft de incest onopgemerkt. Later, als ze op eigen benen staat, werkt ze overdag in een winkel, maar 's avonds werkt ze als prostituee 'om grip te houden op haar verleden'. Als ze in de twintig is, gaat ze in therapie en begint de weg naar herstel en verwerking. In 2007 wordt ze benoemd tot vrouw van het jaar door het bekende Franse tijdschrift Femme Actuelle. Momenteel is ze voorzitter van de Association Internationale des Victimes de l'Inceste. Aangrijpend autobiografisch relaas van het trieste lot van een vrouw die ernstig leed onder incest. © NBD Biblion
Autobiografie van een Franse vrouw die vanaf haar zesde jarenlang het slachtoffer was van incest en seksueel misbruik.
Keywords: Incest