Aangerand! - Defauw, Marina, ....- (Waasmunster : Abimo, 2005)
De 15-jarige Anouk fietst 's nachts na een concertrepetitie naar huis en wordt langs een donkere bosweg aangerand. Een gealarmeerde, oudere buurtbewoonster helpt haar en verwittigt haar ouders. In de daaropvolgende dagen wordt Anouk gekweld door nachtmerries, maar ze weigert concrete hulp van politie en hulpverleners. De oudere buurvrouw en een klasgenoot, een muzikant zoals Anouk zelf, halen haar beetje bij beetje uit haar impasse. Het verhaal werkt naar een apotheose toe, een solospel van Anouk tijdens het jaarlijkse concert. Marina Defauw focust vooral op de gevoelens van Anouk. Ze leeft zich sterk in haar verwarring en schaamte in en beschrijft geloofwaardig de schrik om als gebrandmerkte terug onder de mensen te komen. De helpende nevenfiguren zijn zo geromantiseerd dat ze de realiteit ombuigen naar een zweverig verhaal: een alternatieve oudere dame met een idyllisch Woodstockverhaal en een knappe, zielsverwante klasgenoot met een exotische afkomst en naam. Het feit dat de ouders en politie Anouk niet kunnen overhalen om voluit te praten, past niet in dit halfslachtige didactische verhaal. [Jet Marchau] Copyright (c) Vlabin-VBC2005Bron: http://www.deleeswelp.be
De 15-jarige Anouk wordt op de terugweg van een concertrepetitie aangerand. Met hulp van haar ouders, vrienden en de muziek krijgt ze langzaam weer wat vertrouwen in het leven. Vanaf ca. 14 jaar.
Keywords: Verkrachting