Stoppen als partners, doorgaan als ouders : een echtscheidingsleidraad - Hendrikse-Voogt, Aleide, ....- (Amsterdam : SWP, 2009)
Een echtscheiding is relationeel en emotioneel doorgaans een ingrijpende gebeurtenis. Dat geldt ook voor eventueel betrokken kinderen. Naast de emoties zitten er aan een echtscheiding tal van juridische, fiscale en financiële gevolgen. Dit boek beoogt de lezer die voor of in een echtscheiding betrokken is, een praktische handleiding voor al deze aspecten te geven. Het bevat praktische tips om een echtscheiding goed voor te bereiden en te doorstaan en om na de scheiding weer aan een nieuw leven te bouwen. De auteur, een advocate en bemiddelaar in de familierechtelijke praktijk, behandelt uitgebreid de periode die vooraf gaat aan de beslissing om te gaan scheiden en aan de scheidingsmelding. Ook wordt besproken hoe men zo goed mogelijk met de kinderen kan omgaan. Ingegaan wordt tevens op de vele ins en outs van de scheidingsprocedure. De rol van een scheidingsbemiddelaar wordt geschetst. Het boek bevat diverse nuttige bijlagen, checklists, adressen van websites etc. Een zeer gedegen boek van hoge kwaliteit, voor iedereen die overweegt te gaan scheiden. © NBD Biblion
Handleiding met tips voor de voorbereiding en uitvoering van een echtscheiding en vooral voor het opbouwen van een nieuw leven daarna.
Keywords: Echtscheiding