Van de straat : de straatcultuur van jongeren ontrafeld - Van Strijen, Frank, ....-; Postema, Stijn (red.), ....- (Amsterdam : SWP, 2009)
De auteur heeft ruime ervaring in het omgaan met jongeren uit de straatcultuur en traint hulpverleners en andere op de straatcultuur betrokkenen. Naast een gedegen analyse ervan geeft hij op een heldere wijze handvatten en methodes voor het omgaan met de doelgroep, die volgens hem op den duur effectiever zullen zijn dan alleen een repressief optreden. Voorzien van praktijkvoorbeelden, tips en aanvullende informatie komen onder meer aan de orde 'Omgaan met de straatcultuur', 'De psychologie van de straat' en de taal van de straat. De uitgave is zeker gelaagd met betrekking tot het hoofddoel: het overbruggen van de kloof tussen burger- en straatcultuur. Belangrijk is hierbij bijvoorbeeld de kennis van de behoeften van straatjongeren: ergens bijhoren, ertoe doen, veiligheid en een eigen plek. Goed toegankelijk wat betreft stijl, indeling en lay-out. Geschikt voor iedereen die omgaat met jongeren uit de straatcultuur. © NBD Biblion
Analyse van de straatcultuur van jongeren, met handvatten voor het (professioneel) omgaan met deze groep.
Keywords: Jongerencultuur