Ouderen in Vlaanderen en Europa : tussen vermogen en afhankelijkheid - Cantillon, Bea, 1956-; Van den Bosch, Karel, ....-; Lefebure, Stijn (red.), ....- (Leuven : Acco, 2009)
Het Consortium Vergrijzing in Vlaanderen en Europa (CoViVE) voert beleidsgericht onderzoek naar de socio-economische impact van de vergrijzing in Vlaanderen en Europa. Centraal staan de verdeling van de economische last van de veroudering tussen en binnen generaties, de kwaliteit, betaalbaarheiden toegankelijkheid van de zorg en de participatie van ouderen in het arbeidsbestel en het maatschappelijke leven. Dit boek beschrijft de socio- economische en demografische levensomstandigheden van Vlaamse ouderen aan de hand van de recentste gegevens, en bekijkt hoe de Vlaamse oudere zich verhoudt tot leeftijdsgenoten in andere delen van België en Europa. Centraal staat de vraag wat deze positiebepaling betekent voor het Vlaamse beleid. Deze uitgave laat de Vlaamse wetenschappelijke experten reflecteren over de socio-economische, demografische en beleidsmatige uitdagingen voor de toekomstige vergrijzingsproblematiek in Vlaanderen en België.
Keywords: Ouderen