Interculturaliteit : studium generale 2010-2011 : leerstoel Kinsbergen - Mariën, Herman, ....-; De Smet, Chantal (red.), ....- (Antwerpen : UPA, 2011)
Interculturaliteit gaat uit van een samenleving waar diverse culturen met en naast elkaar bestaan en elkaar wederzijds beïnvloeden, zonder elk op zich te verdwijnen. De Artesis Hogeschool Antwerpen gaf dit onderwerp een centrale plaats in de lezingenreeks van de ‘Studium Generale 2010-2011'. In functie daarvan reflecteerden deskundigen met een zeer diverse achtergrond over dit onderwerp en waren ze bereid hun lezingen te laten bundelen in dit boek. De teksten bevatten uiteenlopende aspecten van de evolutie naar een andere cultuur, gebaseerd op de levensgewoonten van de oorspronkelijke bewoners en van de culturen waarmee ze worden geconfronteerd. Met bijdragen van: Ludo Abicht, Frank Beke, Sidi Larbi Cherkaoui, Jan De Maeseneer, Stéphanie De Maesschalck, Karin Heremans, Patrick Janssens, Anne Morelli, Christiane Timmerman. De thematische lezingenreeksen ‘Studium Generale' van de Artesis Hogeschool Antwerpen willen een actueel, maatschappelijk relevant en interdisciplinair informatiepakket aanbieden aan studenten én aan een breed geïnteresseerd publiek.
Keywords: Multicultureel samenleven